27 Mayıs 2015 Çarşamba

Yaz meyveleri ve faydaları

Yaz aylarının gelmesiyle beraber, yaz meyveleri de tezgahlardaki yerini aldı. naturel ürünler tüketmenin yanı dizi, meyveleri mevsiminde tüketmek de sıhhat açısından oldukça ciddi. üzüm, erik, çilek ve karpuz gibi yaz meyvelerinin faydaları sağlık açısından büyük öneme sahip olduğu bunun gibi bu besinlerin minerallerini kaybetmeden tüketilmesi de büyük önem taşımaktadır.

Yaz meyvelerinin faydaları nelerdir?

Karpuzun faydaları: Yaz döneminde maksimum tüketilen meyveler içinde yer piyasa karpuz, içerdiği A ve E vitaminleri ile kansere karşı koruyucu etkisi bulunan bir meyvedir. Bunun yanı sıra, kilo yapmayan ve büyük oranda su içeren karpuz, vücuda enerji ve su depolayarak, yaz aylarındaki su kaybını önler. aşırı tüketimi şişkinlik yapabilir. Bu nedenle gün arasında ayrıcalıklı senelerde, aşırıya kaçmadan tüketilmelidir.



Böğürtlenin faydaları: Enerji ve sıhhat deposu olarak isimlendirilen ve son derece lezzetli bir meyve olan böğürtlen yaşlılığa bağlı oluşan hafıza kayıplarını dikkat çekici ölçüde engeller. ishal bunun gibi sorunların da önüne geçtiği bilinmektedir. Bunun yanı sıra güzellik sağlayan meyveler içinde bulunduğu adlandırılan böğürtlenin, taze iken bol miktarda tüketilmesi, sıhhat açısından ciddi yararlar sağlıyor.

Çileğin yararları: Vitamin ve mineral açısından en varlıklı meyvelerden bir tanesi olan çilek, içerdiği A, B1, B2 vitaminlerinin yanı dizi kalsiyum ve potasyum açısından da oldukça varlıklı bir meyvedir. Olgunlaşmış çileğin çok yumuşamamış durumda iken tüketilmesi, şeker oranı açısından mühim bulunduğu bunun gibi, sahip olduğu mineral ve vitaminlerin kayba uğramaması açısından da son derece ciddi bir şeydir. çileğin faydaları arasında antioksidan ayrıcalığı de bulunmaktadır.

Eriğin faydaları: Yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan erik, detoks özelliğinin yanı sıra, içerdiği antioksidan özelliğiyle de en faydalı meyveler içinde yer almaktadır.

Kayısının faydaları: Kurutulmuş şekilde da tüketilen bu meyve, taze biçimde tüketildiğinde vücut açısından son derece önemli yararlar sağlar. Kemik ve adale yapısını güçlendirici etkiye sahip olan kayısının beynin düzenli çalışmasını verici özelliği de bulunur. Kayısı, diş sağlığı için de önemli bir şeydir. Dişleri daha sağlam yapar. Kan yapımını artırarak, kansızlığı engeller.

Dutun faydaları: Dut, birçok hastalığa iyi geldiği bunun gibi romatizmal ağrılara, böbreklerdeki ağrılara, kansızlık, stres, yorulmak gibi rahatsızlıklara da iyi gelir. Uykusuzluğa iyi gelmesi de dutun faydaları arasındadır.

Kirazın faydaları: Cildi korur ve yaşlanma belirtilerini geciktirir. Antioksidan etkisiyle kansere karşı koruma sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Üzümün faydaları: üzümdeki B1, B2 vitaminleri ve çeşitli mineraller iyi bir gıda kaynağıdır. Anti kanserojen özelliğe sahip olan üzüm, özellikle yaz aylarında sıkça tüketilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder